De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 15 ore

Benzina și motorina se ieftinesc! Cât vor costa carburanții în weekend

Redacția Liber TV

Carburanții continuă să se ieftinească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noile prețuri plafon pentru următoarele trei zile.

Astfel, benzina A95 se va vinde cu 32 de lei și 13 bani, cu 17 bani mai puțin. Și motorina se ieftinește cu 37 de bani și va costa în weekend și luni 30 de lei și un ban.

Într-un comunicat de presă, ANRE menționează că prețurile maximale la produsele petroliere urmează tendința de descreștere a cotațiilor la bursele internaționale. Prețurile pentru țițeiul Brent s-au menținut în jurul valorii de 104 dolari per baril și, conform prognozelor, urmează să încheie săptămâna în jurul acestei valori.

Totuși, prețurile petrolului sunt încă în creștere cu aproximativ 35% comparativ cu începutul anului curent, principala cauză fiind faptul că redresarea economică globală post-COVID a coincis cu perturbarea piețelor și a lanțurilor logistice tradiționale din cauza agresiunii rusești din Ucraina.