...

Cele mai bine plătite joburi din Republica Moldova

Mihaela Tonu

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 6,003 lei, înregistrând o creștere de 14,8% față de luna decembrie 2015. În sfera bugetară câştigul salarial mediu a constituit în luna decembrie 4,492 lei, iar în sectorul economic – 6,648 lei.

Dacă până în luna decembrie lucrătorii din domeniul informații și comunicații primeau cel mai mare salariu din Republica Moldova, acum aceştia au fost depăşiţi de muncitorii din domeniul activităţi financiare şi asigurări şi de cei din domeniul energetic şi de alimentare cu apă, gaze, energie termică și electrică.

Astfel, specialiștii din domeniul activităţi financiare şi asigurări au primit remunerări în valoare de 16,536 de lei.

Muncitorii din domeniul energetic şi de alimentare cu apă, gaze, energie termică și electrică au obținut în decembrie 2016 un salariu de circa 11,962 lei și se clasează pe poziția a doua în ierarhia meseriilor bine plătite.

Top trei cele mai bune salarii este completat de câștigul din domeniul informații și comunicații, unde salariul mediu pe luna decembrie 2016 a fost de circa 12,531 lei, potrivit BNS.

La polul opus sunt angajaţii din agricultură, silvicultură şi pescuit, urmaţi de cei din domeniul de agrement, dar şi sectorul hotelier, unde angajaţii sunt plătiţi în medie cu 3,500 de lei lunar.

sursa: independent.md