Factura energia electrica

După gazele naturale, se scumpește și energia electrică. Premier Energy a solicitat o majorare de până la 2,79 lei/kWh

Redacția Liber TV

Dacă solicitarea va fi aprobată, tarifele pentru consumatorii conectați la rețeaua de tensiune înaltă ar urma să crească până la 2,26 de bani, pentru consumatorii conectați la rețeaua de tensiune medie – până la 2,41 de bani, iar pentru consumatorii racordați la rețelele de joasă tensiune – până la  2,78 lei/kWh.

Premier Energy şi-a justificat solicitarea prin majorarea prețului de cumpărare a energiei electrice pentru furnizorul central Energocom, cu 96 la sută, evoluția prețurilor de tranzacționare a energiei electrice  pe piața din Ucraina, majorarea tarifelor pentru serviciile de distribuire. Un alt motiv ăl constituie majorarea preţurilor la gazele naturale.

Compania de distribuire a energiei electrice a mai invocat că se confruntă cu un deficit lunar de 100 de milioane de lei şi în scurt timp ar putea să ajungă în imposibilitatea de a se achita cu furnizorii. Din aceste considerente, solicitantul a cerut ANRE ca tarifele la energia electrică să fie majorate începând cu 1 februarie.

ANRE are la dispoziție 180 de zile pentru a lua o decizie.

Tarife premier energy