De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 10 ore

Energia electrică se ieftinește nesemnificativ. Care vor fi noile tarife

Adrian Sirbu

Deși nesemnificativ, energia electrică se ieftinește din nou. Consiliul de Administrare al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a aprobat noi tarife pentru consumatorii Premier Energy și FEE Nord.

Astfel, consumatorii din centrul și sudul țării, deserviți de Premier Energy, vor achita 2,39 lei/kWh, cu 18 de bani mai puțin decât tariful actual. În același timp, consumatorii din nordul Moldovei, deserviți de Furnizarea Energiei Electrice Nord, vor achita 2,88 lei/kWh. Noul preț este cu 32 de bani mai mic decât cel în vigoare.

Ultima dată, ANRE a modificat tarifele la energie electrică pe 5 iulie. Astfel, în prezent, consumatorii casnici din centrul și sudul țării achită 2,57lei pentru fiecare kWh consumat, în timp ce cei din nordul țării achită 3,20 lei/kWh. Noile tarife intră în vigoare la data publicării deciziei ANRE în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.