De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 10 ore

Energia electrică se ieftinește nesemnificativ. Care vor fi noile tarife

Adrian Sirbu

Deși nesemnificativ, energia electrică se ieftinește din nou. Consiliul de Administrare al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a aprobat noi tarife pentru consumatorii Premier Energy și FEE Nord.

Astfel, consumatorii din centrul și sudul țării, deserviți de Premier Energy, vor achita 2,39 lei/kWh, cu 18 de bani mai puțin decât tariful actual. În același timp, consumatorii din nordul Moldovei, deserviți de Furnizarea Energiei Electrice Nord, vor achita 2,88 lei/kWh. Noul preț este cu 32 de bani mai mic decât cel în vigoare.

Ultima dată, ANRE a modificat tarifele la energie electrică pe 5 iulie. Astfel, în prezent, consumatorii casnici din centrul și sudul țării achită 2,57lei pentru fiecare kWh consumat, în timp ce cei din nordul țării achită 3,20 lei/kWh. Noile tarife intră în vigoare la data publicării deciziei ANRE în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.