De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 14 ore

Franța va oferi 300 de milioane de euro Republicii Moldova pentru depășirea sezonului rece

Ala Găină

Sprijin semnificativ din partea Franței. Catherine Colonna a anunțat contribuția de 300 de milioane în plus pentru a finanța proiecte. Ministra Afacerilor Externe din Franța a precizat că Agenția Franceză pentru Dezvoltare își va intensifica activitatea în Republica Moldova, pentru a moderniza sectorul energetic și a apropia țara de rețeaua europeană de energie.

„Franța rămâne să susțină Moldova și rămâne a fi partenerul pe termen lung pentru necesitățile pe termen mediu și pe termen lung. Iarna se apropie. Asta înseamnă că eu anunț contribuția de 300 de milioane de euro în plus pentru a finanța proiecte prin UNHCR, prin programul de susținere socială și prin intermediul UNICEF. Pe termen lung noi susținem strategia Moldovei de a se concentra pe infrastructură, conectivitate, reforme. Prin Agenția Franceză de Dezvoltare noi vom intensifica apropierea R. Moldova de rețeaua europeană de energie și să-l aducă mai aproape de standartele europene. Pentru a completa aderarea Modlovei la rețeaua europeană de enrgie, 40 de milioane de euro sunt dedicate în acest sens”, a declarat Catherine Colonna.

Franța va continua să sprijine mărirea eficienței energetice a clădirilor publice și în plus Agenția Franceză de Dezvoltare va lansa un proiect ce se concentrează pe gestionarea resurselor naturale pentru a combate schimbările climatice. În următorii trei ani, Franța va investi un total de 200 de milioane de euro.