În luna august, moldovenii vor plăti Gazpromului cu 500 de dolari mai mult pentru mia de metri cubi de gaze naturale. Anunțul Moldovagaz

Redacția Liber TV

În luna august, Republica Moldova va achita 1 458 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze naturale. Anunțul a fost făcut de Vadim Ceban, președintele Consiliului de administrație al SA „Moldovagaz”. Conform calculelor, asta constituie cu 478 de dolari mai mult față de luna iulie, când gazul a fost cumpărat cu 980 de dolari pentru mia de metri cubi.

„În luna august, prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate Republicii Moldova în conformitate cu termenii contractului cu CSP „Gazprom” se va ridica la 1458,5 dolari SUA la mia de metri cubi”, susține directorul Moldovagaz.

În prezent, cetățenii plătesc 18 lei și 60 de bani cu TVA inclus pentru un cub de gaze naturale. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, pe 31 mai, noul tarif la gaze naturale de 17 lei și 24 de bani (fără TVA) ceea ce constituie 18 lei și 60 de bani cu TVA inclus. Tariful este afișat în facturi începând cu 1 iunie.