f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

Gazprom

Moscova se „îndură” de Chișinău. Termenul de plată a datoriei față de Gazprom, extins cu două zile

24-11-2021 16:39

Termenul de plată a datoriei pentru consumul curent de gaze către Gazprom a fost extins până vineri, 26 noiembrie. Anunțul a fost făcut de Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„Tocmai am primit răspunsul Gazprom la solicitarea mea de a extinde termenul de plată pentru consumul curent de gaze. Astfel, termenul a fost extins până vineri 26 noiembrie”, se arată într-o postare a ministrului Andrei Spînu. 

Amintim că Gazprom a informat anterior Chișinăul despre posibila sistare a furnizării de gaze naturale livrate R. Moldova, în situația în care astăzi expiră cele 48 de ore, în care urma să fie efectuate plățile pentru gazele consumate în lunile octombrie și noiembrie.

„Termenul de plată expiră pe 24 noiembrie, iar banii încă nu au fost transferați. Gazprom ar putea întrerupe livrările de gaz în cazul în care datoria nu va fi stinsă până la expirarea celor 48 de ore”, a declarat reprezentantul gigantului gazier rus, Serghei Kuprianov pentru portalul rusesc rbc.ru.