f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

gaz natural

Prețul la gazul natural continuă să crească. Moldovagaz - tariful de procurare a gazelor crește până la 646 dolari

10-01-2022 17:55

Moldovagaz anunță că, în luna ianuarie, tariful de procurare a gazelor crește până la 646 de dolari pentru mia de metri cubi. Motivul este legat de creșterea continuă prețului pe bursele europene.

„Prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate de SAP „Gazprom” către SA „Moldovagaz” a constituit, în luna ianuarie 2022, 646 de USD pentru mia de metri cubi, reieșind din formula de calcul a acestuia, inclusă în contractul în vigoare. Majorarea acestuia, în comparație cu prețurile din noiembrie și decembrie, se datorează creșterii continue a cotațiilor la bursele europene de gaze, precum și a costului coșului de produse petroliere, cu care este corelat prețul de achiziție al gazului”, se arată în comunicatul Moldovagaz.

Vicepremierul, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu a anunțat că va susține mâine, 11 ianuarie, la ora 10:00, o conferință de presă referitor la situația pe piața gazelor naturale în Republica Moldova.