România oferă Republicii Moldova 10 milioane de euro pentru depășirea crizei energetice

Redacția Liber TV

Republica Moldova va primi un grant de 50 milioane de lei românești, echivalentul a aproximativ 10 milioane de euro, din partea României. Potrivit Ministerului Finanțelor, banii vor fi folosiți în scopul depășirii crizei energetice cu care se confruntă țara. Un acord de finanțare în acest sens a fost semnat astăzi, 12 octombrie, între Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid).

Potrivit Acordului, Republica Moldova va primi asistență financiară sub formă de suport bugetar, din partea statului român, în valoare de 50 milioane de roni (cca 10 milioane euro).

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Finanțelor, banii sunt destinați pentru atingerea unor obiective de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară, în special pentru depășirea crizei economice generată de războiul din Ucraina.

În special, grantul oferit de România va fi folosit pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă Republica Moldova în gestionarea situațiilor de criză în domeniul energetic. Astfel, din acești bani urmează să fie procurate gaze naturale și cărbuni, precum și să fie implementate alte măsuri de eficiență energetică.