Vadim Ceban : ,,Gazprom solicită semnarea unui acord privind datoriile istorice ale MoldovaGaz”

Ala Găină

După ce anterior a anunțat că va merge în Federația Rusă pentru a discuta problema aprovizionării Republicii Moldova cu gaze rusești, astăzi președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, anunță că a întreprins o vizită la Sankt Petersburg, săptămâna trecută. Potrivit lui Ceban, în cadrul vizitei a avut o serie de întrevederi cu conducerea Gazprom, unde a vorbit despre necesitatea semnării unui acord privind stingerea datoriei istorice a Moldovagaz către Gazprom.

Am subliniat necesitatea semnării unui acord privind stingerea datoriei istorice a Moldovagaz față de Gazprom”, spune Vadim Ceban.

Conform Gazprom, Moldovagaz ar avea o datorie acumulată de 800 de milioane de dolari față de concernul rus.

Amintim că datoriile anunţate anterior de preşedintele Consiliului de Administraţie al Moldovagaz, Vadim Ceban, dar şi de Gazprom, s-ar ridica la circa 720 milioane de dolari. Datorie cu care nu este de acord guvernul de la Chişinău. În acest sens Agenţia Proprietăţii Publice (APP) a semnat un contract de achiziţionare a serviciilor de audit financiar şi juridic independent al datoriei Moldovagaz faţă de Gazprom.