Vești bune! Locuitorii din mun. Chișinău vor plăți mai puțin pentru serviciul de apă și de canalizare

Adrian Sirbu

Vești bune pentru locuitorii Chișinăului în prag de alegeri. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat astăzi noi tarife la apă și canalizare în municipiul Chișinău pentru consumatorii casnici și cei non-casnici. Conform noilor tarife, prețul pentru un metru cub de apă potabilă furnizat consumatorilor casnici se diminuează cu 33 de bani, în timp ce tariful pentru serviciile de canalizare rămâne neschimbat.

Potrivit proiectului aprobat de ANRE, pentru serviciul public de alimentare cu apă furnizat de Apă-Canal Chișnău a fost aprobat un tarif unic de 10 lei și 79 de bani per metru cub pentru consumatorii casnici și cei non-casnici.

Totodată, pentru serviciul public de canalizare și de epurare a apelor uzate prețul achitat de consumatorii casnici rămâne neschimbat – 4 lei și 18 bani pentru un metru cub, în timp ce consumatorii non-casnici vor achita cu peste un leu mai puțin decât în prezent, adică 10 lei și 16 bani pentru un m3.

Hotărârea, aprobată prin vot unanim, va intra în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

De menționat că, ultima dată, tarifele la apă și canalizare au fost modificate în ianuarie 2023. Până acum, chișinăuienii achitau 11,12 lei pentru un metru cub de apă potabilă, consumatorii casnici, și 13,29 lei/m3, consumatorii non-casnici. Pentru serviciile de canalizare și de epurare a apelor uzate, consumatorii casnici achitau până în prezent 4,18 lei/m3, iar cei non-casnici.