(VIDEO) Energia electrică s-ar putea ieftini? Ce spune ministrul Energiei, Victor Parlicov

Ala Găină

După reducerea tarifului la gazele naturale, vor scădea prețurile la energie electrică și termică, afirmă ministrul Energiei, Victor Parlicov. Potrivit acestuia, ANRE urmează să examineze scăderea prețurilor la energia electrică, în scurt timp.

„Vor urma și deciziile cu privire la modificarea prețurilor la energia termică și energia electrică. Prețurile pe piața internațională merg în jos noi suntem pozitivi vizavi de prețurile pe piața internațională. Pornind de la prognozele prețurilor pe acest an, cred că ne putem asuma o reducere a prețurilor, iar ANRE va explica esența acestor cifre. Pentru noi este important ca omenii să resimtă această tendință de scădere a prețurilor pe piețele internaționale să o resimtă și în facturile lor”, a menționat Victor Parlicov.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat ieri reducerea tarifului la gazele naturale și va costa aproximativ 13,4 lei per metru cub, fără TVA, odată cu publicarea în Monitorul Oficial, de vinerea aceasta, potrivit ANRE. Decizia era una așteptată și previzibilă, odată ce a scăzut prețul de achiziție la bursele internaționale, spun experții.