Cel puțin 3 oameni au decedat, după ce un bloc de locuit din Kramatorsk a fost ținta atacurilor cu rachete

Ala Găină

Un bloc de locuințe din Kramatorsk, regiunea Donețk, a fost ținta unei rachete rusești miercuri noaptea, atacul soldându-se cu cel puțin trei morți, potrivit autorităților ucrainene. Salvatorii au căutat toată noaptea supraviețuitori printre ruine. Conform ultimelor date, citat de Unian, cel puțin opt blocuri de locuințe au fost avariate în urma impactului, unul dintre ele fiind complet distrus.

„Atacul inamicului a avut loc la ora 21:45. Operațiunea de căutare și salvare este în desfășurare. Poliția documentează consecințele acestei crime de război. Lucrează 11 echipe de investigații, experți în explozivi, mânuitori de câini, medici, poliție de patrulare și alte unități la fața locului”, se arată în raportul autorităților.

„În casă o intrare a fost complet distrusă, celelalte două intrări au supraviețuit, dacă pot să spun așa… S-au spart ferestre, s-a stricat acoperișul, căi de intrare. Lângă această casă au fost și opt case avariate, ferestre și ușile au fost doborâte, acoperișurile au fost distruse. Inspecția va avea loc dimineața”, a declarat șeful administrației regionale din Donețk Pavel Kirilenko.

Pe acest caz a fost deschisă o anchetă preliminară pentru încălcarea legilor și obiceiurilor războiului.