A expirat al treilea ultimatum de evacuare. Israelul acuză Hamas că blochează coridoarele pentru civilii din Gaza

Adrian Sirbu

Marea invazie în Fâșia Gaza împotriva teroriștilor Hams ar putea începe în orice moment. De asemenea, armata israeliană a pregătit atacuri atât de pe uscat, cât și din aer și de pe mare. Între timp, vecinul de moarte al Israelului, Iranul, încearcă să desfășoare arme prin Siria, susține armata.

Un înalt oficial israelian a acuzat Iranul că încearcă să deschidă un al doilea front de război, în timp ce Israelul intensifică o contraofensivă în Gaza, la sud. Încă un lider Hamas, care a organizat măcelul din Israel, a fost ucis. El ar fi condus atacul terorist asupra kibbutzului Nirim.

În total, anunță armata israeliană, peste 100 de ținte teroriste din Fâșia Gaza au fost lovite noaptea trecută. Sâmbătă, alți doi lideri importanți Hamas au fost uciși de aviația israeliană. În Gaza asistăm la o criză umanitară.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a convocat pentru marţi un summit prin videoconferinţă al liderilor celor 27 de ţări ale Uniunii Europene în urma declanşării războiului dintre Israel şi Hamasul palestinian, scrie AFP, citată de Agerpres.

Este de maximă importanţă ca, în conformitate cu tratatele şi cu valorile noastre, Consiliul European să definească poziţia noastră comună şi să stabilească o linie de conduită clară şi unificată care să reflecte complexitatea situaţiei actuale”, a declarat Charles Michel într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă.