Accident de tren în Cehia: Patru morți și peste 20 de răniți, după ce un tren de pasageri s-a ciocnit cu unul de marfă

Adrian Sirbu

Patru persoane au murit și peste 20 au fost rănite după ce un tren de pasageri s-a ciocnit cu un tren de marfă în orașul ceh Pardubice, miercuri seara târziu, au declarat oficiali guvernamentali și de urgență, transmite Reuters.

Cel puțin 20 de persoane au suferit răni ușoare și alte trei au fost rănite mai grav în accidentul care a avut loc după ora 23.00 (21.00 GMT) în Pardubice, de-a lungul principalului coridor feroviar al țării, de la Praga spre est, a declarat ministrul de interne Vit Rakusan.

Trenul de pasageri, operat de RegioJet, călătorea în timpul nopții de la Praga la Kosice, în estul Slovaciei, potrivit Administrației Căilor Ferate.

Serviciile de salvare a pompierilor au declarat că peste 300 de pasageri se aflau la bord. Zeci de unități ale poliției, pompierilor și serviciilor de urgență au răspuns la accident, ajutând la evacuarea vagoanelor.

Imaginile de după accident de pe site-ul de știri idnes.cz au arătat cel puțin un vagon în afara căii ferate, în timp ce poliția a arătat pe contul său de socializare X un șir de vehicule ale serviciilor de urgență și un elicopter.