trump-putin

Află ce au discutat Trump şi Putin într-o discuţie telefonică care a durat aproape o oră

Vasile Cojocari

Discuţia cu preşedintelre rus a durat o oră, timp în care au abordat subiecte legate de stabilizarea relaţiilor dintre cele două ţări, lupta împotriva terorismului, dar şi despre situaţia din Ucraina. Trump a mai discutat la telefon cu Angela Merkel, Francois Hollande, dar şi cu premierii Japoniei şi Australiei.
„Ambele părţi au demostrat o atitudine activă pentru stabilirea şi dezvoltarea unei cooperari ruso-americane. Convorbirea a avut loc într-un ton pozitiv şi orientat spre rezolvarea problemelor”, se arată într-un comunicat al Kremlinului citat de News.ro. De asemenea, cei doi lideri au menţionat că vor colabora pentru a organiza prima întâlnire dintre noua administraţie americană şi reprezentanţii Moscovei.

Kremlinul menţionează că cel mai important rezultat al discuţiei reprezintă afirmarea necesităţii unei lupte comune împotriva terorismului internaţional şi prioritatea colaborării militare în Siria. ”Preşedintele a vorbit în favoarea stabilirii unei coordonări reale a acţiunilor ruse şi americane, care vizează distrugerea Statului Islamic şi a altor grupări teroriste din Siria”, se arată în comunicatul Kremlinului.
Potrivit aceleiasi surse”Putin i-a amintit presedintelui Trump ca tara noastra a sprijinit pentru mai bine de doua secole America, ca cele natiuni au fost aliate in cele doua razboaie mondiale si acum percepe SUA drept cel mai important partener in lupta de combatere a terorismului international”, se arata in comunicatul Kremlinului.”