Ziua Vinurilor Moldovenești în Portugalia

Află cum a fost marcată Ziua Vinurilor Moldovenești în Portugalia

Cristina Parpalov

Oficiul Național al Viei și Vinului din Republica Moldova, primăria orașului Oeiras și asociația  Frăției din Carcavelos au susținut organizarea evenimentului, care a avut ca scop  promovarea vinurilor moldovenești de calitate și a gastronomiei tradiționale în rândurile portughezilor. La această sărbătoare, peste 120 de vizitatori au reușit să guste vinurile și bucatele tradiționale moldovenești și să asiste la prezentarea tradițiilor naționale și a  folclorului moldovenesc.

Dumitru Socolan, Ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia; Valeriu Ostafii, Consilierul Ambasadei; Isaltino Morais, primarul orașului Oeiras și alți oameni de afaceri care activează în domeniul vitivinicol și comerț, bloggeri portughezi în acest domeniu au participat la sărbătoare. 

În cadrul evenimentului, Ambasadorul Dumitru Socolan a reiterat angajamentul Guvernului Republicii Moldova pentru consolidarea relațiilor bilaterale și intensificarea cooperării comercial-economice moldo-portugheze. „Este foarte importantă implicarea reprezentanților diasporei în procesul de dezvoltare economică a țării-baștină, precum și necesitatea implicării active a acestora în evenimentele de promovare a obiceiurilor și tradițiilor naționale. Astfel de evenimente, din an în an, capătă o vastă amploare în rândul portughezilor, care devin mai dornici de a cunoaște cultura și tradițiile poporului moldovenesc, dar și capătă o ispită să viziteze țara noastră", a spus Dumitru Socolan.

În R. Moldova, Ziua Națională a Vinului s-a desfășurat  în perioada 7-8 octombrie. La cea de-a 16-a ediție a evenimentului au participat 47 de vinării, care au prezentat cele mai noi produse ce vor apărea pe piață în acest an.