Ambasadoarea SUA la ONU vine în România și Republica Moldova

Redacția Liber TV

Linda Thomas-Greenfield, ambasadoarea SUA la ONU, va vizita România și Republica Moldova, la începutul lunii aprilie, pentru a evalua eforturile de asistență a refugiaților ucraineni și nevoile umanitare „create de agresiunea și războiul Federației Ruse”, potrivit unui comunicat al misiunii americane.

Deplasarea în Europa a ambasadoarei SUA la Națiunile Unite are loc  în perioada 2-4 aprilie. Linda Thomas-Greenfield se va întâlni cu refugiați ucraineni din ambele țări și va avea ocazia să asculte direct experiențele celor care fug de război.

Diplomatul american se va întâlni, de asemenea, cu organizații neguvernamentale partenere și cu agențiile ONU care lucrează pentru a ajuta populația refugiată, precum și cu oficiali guvernamentali din România și Moldova, „pentru a afla mai multe despre eforturile lor de a primi și de a sprijini persoanele strămutate din cauza conflictului”.

Peste 90 la sută dintre refugiații care au fugit din Ucraina sunt femei și copii, reamintește misiunea SUA la Națiunile Unite.

Linda Thomas-Greenfield a fost unul dintre cei mai vocali oficiali americani de la începutul invaziei ruse în Ucraina, denunțând la Națiunile Unite abuzurile Moscovei și contracarându-l adesea în luările sale de poziție pe ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia.