Ambasadorul Rusiei în SUA a avut o reacție furioasă după vizita lui Zelenski

Redacția Liber TV

Vizita lui Volodimir Zelenski la Washington a arătat că nici Statele Unite şi nici preşedintele ucrainean nu sunt „pregătiţi pentru pace”, a afirmat miercuri ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, care avertizează că acţiunile „provocatoare” ale americanilor – referire la furnizarea sistemului Patriot – duc către o escaladare ale cărei consecinţe „nu pot fi imaginate”.

Comentariile diplomatului rus au venit după ce Zelenski a ţinut un discurs istoric în Congresul SUA, exprimându-şi recunoştinţa pentru sprijinul american în lupta împotriva agresiunii ruseşti de la începutul războiului şi cerând mai multe arme, transmite news.ro.

Ceea ce a fost anunţat, în esenţă, cu aplauze şi zâmbete sarcastice, a fost necesitatea de a continua războiul prin procură împotriva ţării noastre, până la o victorie deplină asupra noastră”, a declarat Antonov.

De asemenea, ambasadorul rus a avertizat că implicarea SUA în Ucraina ar putea duce la o intensificare a conflictului. „Acţiunile provocatoare ale SUA duc în mod constant la o escaladare, ale cărei consecinţe nici măcar nu pot fi imaginate”, a spus el.

Vorbind alături de Zelenski, preşedintele Joe Biden a anunţat că SUA va trimite Kievului un sistem de apărare antirachetă Patriot, ca parte a unui pachet suplimentar de asistenţă de 1,8 miliarde de dolari pentru Ucraina.

Antonov a subliniat că anunţul lui Biden a venit în ciuda avertismentelor Rusiei împotriva furnizării sistemului către Ucraina.

Cred că toată lumea înţelege perfect ce soartă poate avea personalul care deserveşte acest complex pe teritoriul Ucrainei”, a spus el.