Amenințare mondială! Vladimir Putin a pus în funcțiune un submarin nuclear uriaș pentru a testa „Arma Apocalipsei”

Ala Găină

Vladimir Putin ar fi desfășurat un submarin nuclear uriaș. Belgorod a dispărut de la baza sa din Cercul Arctic și s-ar putea să fie în drum spre Marea Kara pentru a testa arma nucleară Poseidon, supranumită „Arma Apocalipsei”.

Avertismentul ar fi fost inclus într-un raport intern al NATO, obținut de publicația La Repubblica în weekend.

Poseidon este o dronă despre care se spune că este capabilă să parcurgă distanțe uriașe sub apă înainte de a detona cu suficientă forță pentru a declanșa un tsunami nuclear de 1.600 de metri, proiectat să înece și să iradieze orașele de coastă.

Dacă testul va merge înainte, ar fi cea mai recentă încercare a lui Putin de a intimida Occidentul din cauza războiului său eșuat din Ucraina, după ce a fost suspectat că a ordonat sabotarea conductelor de gaz Nord Stream săptămâna trecută.

Potrivit presei ruse, Poseidon este capabil să călătorească până la 9.700 de kilometri sub apă, înainte de a lansa explozia unei focoase nucleare cu o forță de două megatone – de peste 130 de ori dimensiunea bombei aruncate pe Hiroshima. Astfel, ar crea un tsunami iradiat de până la 1.600 de metri înălțime, proiectat să înece orașele de coastă și să le transforme într-un deșeu nuclear.

Focoasa nucleară nu a fost niciodată testată din cauza interdicțiilor internaționale privind testarea armelor nucleare.

Încălcarea acestor tratate prin testarea lui Poseidon – chiar și în apele îndepărtate ale Arcticii – ar fi o mișcare extrem de provocatoare a Rusiei.