De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 12 ore

Antony Beevor riscă ani de închisoare.

Antony Beevor riscă ani de închisoare pentru că a scris despre violurile comise de Armata Roșie

Gabriela Sargo

În anul 2002, istoricul britanic Sir Antony Beevor a publicat cartea sa, devenită best-seller, "Căderea Berlinului.1945", în care britanicul scrie despre abuzurile sexuale la care au fost supuse peste două milioane de femei din Germania.

Mai târziu, Moscova a adoptat o lege care interzice critica asupra trupelor sovetice și l-a acuzat pe Beevor de "minciună, calomnie și blasfemie".

"Teoretic, eu risc cinci ani de închisoare dacă mă întorc (în Rusia). Ambasadorul mi-a explicat că această victorie în război este sacră (pentru ruși), și, evident, dovezile teribelilor violuri comise subminează acest element al sacrului", adeclarat Sir Beevor.

Antony Beevor a câștigat reputația unuia dintre cei mai buni experți în istoria militară britanică. Însă, cu toate acestea, cărțile sale despre cel de-al Doilea Război Mondial au fost interzise în unele școli din Rusia și a fost acuzat că scrie pornografie de război.