Armata ucraineană susține că a respins ofensiva rușilor spre orașul Bahmut din Donețk

Ala Găină

Armata ucraineană a anunțat miercuri că a reușit să respingă ofensivele rușilor spre orașul Bahmut din regiunea Donețk, din estul Ucrainei, informează CNN.

În actualizarea de miercuri seară privind operațiunile de pe front, Statul Major General al forțelor armate ucrainene a precizat că a provocat pierderi forțelor ruse care încercau să avanseze în acea zonă.

„Soldații ucraineni au respins cu succes atacurile inamicului în așezarea Berestove și în direcțiile” Volodymyrivka, Soledar, Rota și Semyhiria, a transmis Statul Major General. „Inamicul s-a retras cu pierderi”, a adăugat conducerea armatei ucrainene.

Au fost raportate bombardamente de artilerie și lovituri aeriene în majoritatea satelor și orașelor din zonă, precum și de-a lungul celei mai mari părți a liniei frontului din regiunea Donețk, în timp ce Rusia „își continuă încercările de îmbunătățire a poziției tactice în direcția orașelor Kramatorsk și Bahmut prin acțiuni de asalt”, a precizat Statul Major General al Ucrainei. Armata ucraineană a mai anunțat că un asalt efectuat de-a lungul axei Bilohorivka-Verkhnokamianske a fost, de asemenea, respins.

În zona din jurul Harkovului, precum și de-a lungul flancului sudic, în apropiere de Herson, armata rusă și-a menținut în mare parte pozițiile defensive, a precizat Statul Major General.