Armata Ucrainei: „Trupele ruse își concentrează principalele eforturi pe direcțiile Herson – Nikolaev și Herson – Krivoi Rog”

Redacția Liber TV

Armata Ucrainei a anunțat luni seară că trupele ruse își concentrează principalele eforturi pe direcțiile Herson – Nikolaev și Herson – Krivoi Rog.

Potrivit Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, trupele ruse continuă ofensiva în zona operațională estică pentru a a stabili controlul complet asupra regiunilor Donețk și Luhansk.

„Trupele ruse lansează atacuri cu rachete asupra obiectelor militare și civile de infrastructură, inclusiv cu implicarea bombardierelor strategice, navelor și submarinelor. Se încearcă distrugerea modalităților de acordare a asistenței militare și tehnice din partea statelor partenere. Pentru asta atacurile se concentrează asupra nodurilor feroviare”, arată sursa citată.

Menționăm că cel puţin cinci persoane au fost ucise şi alte 18 au fost rănite luni în lovituri ruse asupra unor instalaţii feroviare în regiunea Viniţa din zona vest-centrală a Ucrainei.

De mai bine de două luni, Rusia a invadat Ucraina. În zorii zilei de 24 februarie, ucrainenii s-au trezit bombardați de armata rusă. Urmărește Live Text-ul Liber TV și fii la curent cu cele mai importante noutăți din războiul din Ucraina.