Atac armat în Las Vegas

Atac armat în Las Vegas: 58 de morţi şi 515 răniţi

Cristina Parpalov

Stephen Paddock este responsabil de acest masacru fără precedent. Un bărbat de 64 de ani. Mobilul acţiunii lui, care frizează demenţa, rămâne deocamdată o necunoscută, iar autorităţile se feresc să vorbească despre un act terorist. Cu toate acestea, gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atacul din Las Vegas (SUA), soldat cu cel puțin 50 de morți și peste 400 de răniți, precizând că autorul se convertise la islam în urmă cu câteva luni, relatează reuters

Fost contabil, individul nu avea cazier. Avea însă permis de port-armă, ca vânător şi o licenţă de pilot amator. Potrivit fratelui său, Paddock nu a dat niciodată semne că ar fi în stare, de asemenea orori.

În furia lui dementă, atacatorul a aplicat toate regulile războiului. S-a poziţionat vis a vis şi în lateral faţă de oameni. A ales ca ţintă o mulţime, unde 30.000 de persoane stăteau practic lipite una de altă. A folosit nu una, ci mai multe arme de asalt, cu foc automat. A tras de la 100 de metri înălţime, de la etajul 32 al hotelului Mandalay, unde nu putea fi neutralizat imediat de poliţie. Aşa se explică carnagiul din Las Vegas, cel mai sângeros din istoria Americii după 11 septembrie.
Poliţia a confirmat că atacatorul din Las Vegas, Stephen Paddock, a fost găsit mort într-o cameră de hotel. Autorităţile cred că bărbatul s-a sinucis, potrivit  presei americane, ABC7.