Atac masiv al rușilor în Ucraina. Părți din Kiev au rămas în întuneric după mai multe valuri de lovituri, 4 oameni au murit

Adrian Sirbu

O parte din capitala Ucrainei a rămas fără energie electrică după ce Rusia a lansat mai multe valuri de lovituri cu rachete în timpul orelor de vârf ale dimineții, au declarat oficialii ucraineni.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că întreruperea curentului a fost cauzată de o rachetă rusă doborâtă care a deteriorat liniile aeriene din oraș.

Alertele aeriene au sunat în toată țara de mai bine de două ore deja în această dimineață, forțele aeriene ucrainene avertizând despre un risc de atacuri cu rachete rusești.

Cel puțin două persoane au fost rănite în districtul Dniprovskyi, care se află de-a lungul râului Dnipro, a adăugat Klitschko.

În regiunea de sud-est Harkov, guvernatorul local Oleh Synehubov a declarat că rachetele rusești au lovit infrastructura nerezidenţială.

Doi oameni au fost uciși la Kiev, spune Zelenski

Volodimir Zelenski spune că cel puțin două persoane au fost ucise în urma atacurilor cu rachete asupra capitalei ucrainene Kiev, în timp ce alte câteva regiuni au fost, de asemenea, vizate.

„Încă un atac în masă împotriva statului nostru”, a spus el într-o declarație.

„Șase regiuni erau sub atacul inamicului”, a adăugat el, numind ulterior patru dintre ele drept Lviv, Kiev, Mykolaiv și Harkov.

„La Kiev, peste 10 persoane au fost rănite, deocamdată se cunosc două morți. S-ar putea să fie oameni sub dărâmături”.