Atac masiv în Ucraina: peste 100 de mii de gospodării din orașul natal al lui Volodimir Zelenski au rămas fără energie electrică

Adrian Sirbu

Forțele rusești au lansat în timpul nopții un atac masiv cu drone asupra regiunilor din centrul și sudul Ucrainei. Peste o sută de mineri au rămas blocați în subteran. Atacul Moscovei a lăsat fără energie electrică mai mult de 100.000 de gospodării din orașul natal al lui Volodimir Zelenski, Krivoi Rog.

Un atac cu drone rusești a avariat o substație electrică și a provocat întreruperi de curent în Krivoi Rog, a anunțat operatorul energetic de stat ucrainean Ukrenergo, scrie The Kyiv Independent.

Oleksandr Vilkul, șeful consiliului de apărare din Krivoi Rog, a anunțat, de asemenea, că o operațiune de salvare a unui grup de mineri prinși în subteran în curs de desfășurare în urma atacului.

Forțele rusești au lansat un atac masiv cu drone asupra regiunilor din centrul și sudul Ucrainei în noaptea de joi spre vineri.

Suspilne a relatat în jurul orei 3:30 dimineața că au fost auzite explozii în Krivoi Rog, în regiunea Dnipropetrovsk. Ukrenergo a anunțat câteva ore mai târziu că una dintre substațiile sale a fost lovită în atac, lăsând casele și întreprinderile din oraș fără energie electrică.

Aproximativ 100.000 de gospodării au rămas fără energie electrică în urma atacului, a declarat Vilkul.

El a precizat că, începând cu ora 7 dimineața, curentul a fost restabilit pentru aproximativ 60.000 de abonați, iar toate spitalele aveau curent electric.

Ukrenergo a declarat că instalația energetică avariată este în prezent în curs de inspecție și că lucrările de reparații de urgență vor începe odată cu încheierea verificării.

Vilkul a mai anunțat că 113 mineri au rămas blocați în două mine în urma atacului și că o operațiune de salvare este în curs de desfășurare.

„Nouăsprezece mineri sunt în prezent prinși în subteran”, a spus el.