imagine simbol

Atentatul sinucigaş din Kabul: 56 de morţi şi 55 de răniţi

Cristina Parpalov

„Bilanțul victimelor atentatului comis împotriva moscheii Imam Zaman a crescut la 56 de morți, între care femei și copii, și 55 de răniți”, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al ministerului, Najib Danish.

39 de morți și 55 de răniți indica bilanțul precedent. Aceștia erau  credincioșii care au fost surprinși la sfârșitul rugăciunii de seară de un kamikaze care a deschis focul în interiorul moscheii după care și-a detonat centura cu explozibili.

Statul Islamic, după ce  a revendicat atacul sinucigaș a anunțat că „un turkmen a reușit să-și detoneze centura cu expozibili” în această moschee aflată în partea de vest a capitalei Kabul, zonă cu populație majoritar șiită.

Un alt atentat a avut loc tot vineri și a vizat o moschee sunnită din centrul Afganistanului, atacul soldându-se cu cel puțin 20 de morți și 10 răniți, potrivit unui bilanț oficial.

Organizația ultraradicală sunnită îi consideră pe musulmanii șiiți ca fiind eretici și comit în mod constant atentate împotriva acestora în diferite țări, printre care Afganistan și Irak.