SAI Sanctuary

Au locuit 26 de ani într-o regiune abandonată din India și au creat un ecosistem pentru 200 de specii pe cale de dispariție

Cristina Parpalov

Începând cu doar 55 de acri de teren privat, sanctuarul a crescut considerat. „Când am venit aici, majoritatea terenurilor care ne-au fost vândute erau terenuri abandonate”, spune Pamela. „Câmpuri de orez abandonate. Au avut loc multe defrișări. Și ne-a costat mult timp și energie pentru a readuce totul la forma inițială”.

Cei doi au încercat să readucă la starea inițială – ecosistemul. „Cele 300 de specii de păsări care zboară prin coronamentul forestier sunt dovada succesului.
Sanctuarul a devenit un loc perfect pentru biodiversitate. „Când mergeam prin pădure mulți ani în urmă, nu auzeam nimic altceva decât sunetul pașilor mei”, își amintește Pamela. „Acum, locul este viu și plin cu sunetele animalelor”.

Ei speră să continue extinderea sanctuarului, permițând faunei sălbatice să locuiască într-un paradis sigur. Astfel, obiectivul lor este de a restabili un echilibru între om și natură.

Pamela Gala Malhotra și Anil Malhotra și-au dedicat viața cultivării unui ecosistem pe terenul defrișat din sudul Indiei. „Oamenii cred că animalele au nevoie de pădure. Dar adevărul este că pădurea are nevoie de animale în mod egal. În timp ce pădurea îi ajută pe animale să ofere adăpost și hrană, animalele ajută pădurile la regenerare”, explică Anil Malhotra.