(VIDEO) Avion în flăcări pe pista aeroportului Haneda din Tokyo. Aproape 380 de oameni la bord, toți salvați

Adrian Sirbu

Un avion de pasageri a luat foc marţi pe pista aeroportului Haneda din Tokyo, conform BBC și Reuters. Primele date arată că la bord s-ar fi aflat aproape 380 de oameni care ar fi fost evacuați. Aeronava s-a ciocnit cu un avion al Gărzii de Coastă, iar cinci membri ai echipajului acestuia din urmă au murit.

Conform companiei aeriene Japan Airlines, toți cei 379 de pasageri și membri ai echipajului au reușit să scape fără răni care să le pună viața în pericol. Printre pasageri se aflau și opt copii.

 

Departamentul local de pompieri a desfășurat cel puțin 70 de autospeciale pentru a stinge incendiul, iar Toate pistele aeroportului au fost închise, transmite postul public NHK, citat de Sky News.

Aeroportul Haneda, cunoscut drept Aeroportul Internațional Tokyo, a fost cel mai aglomerat din regiunea Asia Pacific în 2023, potrivit furnizorului global de date de zbor OAG.

 

Zborul 516 al Japan Airlines decolase de pe aeroportul New Chitose din Sapporo, prefectura Hokkaido, cu destinaţia aeroportul Haneda din Tokyo, potrivit televiziunii NHK. Avionul a luct foc după ce a aterizat la Haneda la ora locală 17:47 (10:47, ora Moldovei). Imaginile arată cum avionul de pasageri se deplasează şi apoi se aprinde, transformându-se într-o mare minge de foc.

Avionul a fost văzut apoi în staţionare, oamenii folosind toboganele de urgenţă pentru a fugi din infern, în timp ce pompierii încercau să lupte cu flăcările care se intensificau.

Cei cinci membri ai aeronavei Pazei de Coastă a Japoniei care s-a ciocnit cu avionul plin cu pasageri au murit, a confirmat poliția, potrivit postului public NHK, citat de The Guardian.

Şase persoane se aflau la borful avionului Pazei de coastă, un bombardier Dash-8.