Bilanţul atacului cu rachetă la Odesa creşte la cinci morţi. Patru persoane, printre care o fetiță de patru ani, în stare extrem de gravă

Ala Găină

Bilanţul atacului rus cu rachetă în oraşul portuar Odesa, în sud-vestul Ucrainei, a crescut marţi la cinci morţi, în urma unui deces la spital, anunţă oficiali, iar dintre cele 28 de persoane rănite în atacul de luni, 23 erau spitalizate în continuare, unele în stare gravă, relatează AFP.

Din nefericire, numărul victimelor atacului rus cu rachetă de ieri la Odesa a crescut la cinci”, anunţă pe reţele de socializare guvernatorul regional Oleg Kiper.

El precizează că bilanţul a crescut după moartea în spital a unui bărbat născut în 1960.

Oleg Kiper anunţă că 23 de persoane rănite primeau în continuare îngrijiri medicale.

Opt dintre ele se află în stare gravă, patru în stare extrem de gravă, inclusiv o fată în vârstă de patru ani”, precizează el.

”Medicii noştri fac tot ce pot”, dă el asigurări.

Odesa, un port la Marea Neagră vital în exporturile ucrainene, este vizat cu regularitate în atacuri sângeroase cu rachetă şi dronă.

Guvernatorul regiunii Herson (sud) anunţă că bombardamente ruseşti au ucis o persoană în ultima zi.

Rusia atacă neîncetat oraşe ucrainene de luni de zile şi înaintează pe frontul de st în Ucraina, înaintea sosirii unui ajutor militar american crucial pentru Kiev.