Tragedia din Berlin

BREAKING NEWS// Tragedie în Piața de Crăciun din Berlin. Nouă persoane au murit

Igor Grițco

Potrivit presei locale, se relatează că primele indicii susţin ipoteza unui atac asupra târgului Breitscheidplatz, transmite BBC. Incidentul s-a produs în jurul orei locale 20:15 în Breitscheidplatz, din centrul Berlinului, când un vehicul greu a virat din stradă în interiorul unui târg de Crăciun. 

Se pare că vehiculul a intrat în zona pietonală, a circulat printre standurile târgului și a terminat cursa izbindu-se de un mare brad de Crăciun din centrul locației.  În urma incidentului, au avut de suferit circa 59 de persoane, dintre care doi au decedat în urma impactului, iar alții 50 au fost grav răniți și transportați la spital de urgență cu leziuni corporale grave. Potrivit trusturilor media locale, șoferul a fugit de la fața locului.

Potrivit ultimelor informații oferite de presa germană, la volanul autoturismului se afla un bărbat, care avea numere de inmatriculare poloneze, însă informația pe deplin nu a fost confirmată de către oficialii Berlinului. Un purtător de cuvânt al poliţiei a transmis presei germane că anchetează cazul ca fiind un atac terorist. Poliţia germană a evacuat Piaţa de Crăciun. De asemenea, s-a creat un perimetru special pentru persoanele rănite.

Imaginile șocante le puteți urmări în video ce urmează: