De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 11 ore

Ca teroriștii! Rusia atacă masiv infrastructura ucraineană. Ucraina, zguduită de noi explozii

Ala Găină

La Kiev, dar și în alte orașe mari ucrainene au sunat marţi sirenele care au dat alarma de raiduri aeriene şi atacuri cu drone kamikaze din partea Rusiei. Autorităţile din capitala Ucrainei au precizat că bombardamentele ruseşti au vizat în special instalaţiile electrice din mai multe mari oraşe, între care Kiev, la o zi după un atac rusesc intens cu drone kamikaze asupra capitalei ucrainene.

 

Explozii au zguduit orașele Krivoi Rog și Nikolaev încă de la primele ore ale zilei de 18 octombrie, au declarat oficialii locali, la o zi după ce Rusia a lansat valuri de atacuri kamikaze cu drone care au ucis cel puțin șapte persoane, dintre care patru în capitală, și au avariat infrastructura din Kiev și din alte câteva orașe din țară.

Krivoi Rog. Explozii în partea de nord a orașului. Suntem în adăposturi”, a scris Oleksandr Vilkul, șeful administrației militare a orașului din centrul Ucrainei, pe rețelele de socializare, adăugând că, până în prezent, nu sunt victime sau pagube.

Portul sudic Nikolaev a fost, de asemenea, ținta bombardamentelor rusești în cursul nopții, a declarat primarul Oleksandr Sienkovici care spune că o persoană a fost ucisă în urma atacului.

Ca urmare a bombardamentelor din timpul nopții, în Nikolaev o clădire de apartamente cu două etaje din cartierul central al orașului a fost distrusă. Salvatorii au recuperat cadavrul unui bărbat în vârstă de 55 de ani de sub dărâmături. O piață de flori a fost, de asemenea, distrusă în aceeași zonă a orașului”, a declarat Sienkovici.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că Rusia a atacat din nou Ucraina cu drone în seara zilei de 17 octombrie, după o zi de lovituri asupra orașelor în care au fost ucise cel puțin șapte persoane și după un avertisment al SUA că va trage Rusia la răspundere pentru crime de război.