Caz răsunător de corupție în Ucraina. Președintele Curții Supreme, prins în flagrant în timp ce lua mită de 2,7 milioane de dolari

Ala Găină

Președintele Curții Supreme a Ucrainei, Vsevolod Kneazev, a fost reținut de Biroul Național Anticorupție al Ucrainei. Potrivit currenttime, Kneazev a fost prins în flagrant pentru că ar fi luat mită de 2,7 milioane de dolari.

„Biroul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție au destructurat o schemă de corupție pe scară largă în Curtea Supremă. Și anume o schemă pentru obținerea de beneficii ilegale de către conducerea și judecătorii Forțelor Armate ale Ucrainei”, se arată într-un comunicat al ministerului de Interne din Ucraina.

Consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Serghei Leșcenco, a explicat că Kneazev a fost reținut în timp ce primea o mită în valoare de 2,7 milioane de dolari.

La rândul său, Curtea Supremă a venit cu o reacție în privința reținerii lui Kneazev.

„În legătură cu ceea ce se întâmplă în jurul șefului Curții Supreme, pe 16 mai 2023 va avea loc o ședință extraordinară a Plenului Curții Supreme. Ora va fi anunțată ulterior”, se arată pe pagina de Facebook a instanței .

Vsevolod Kneazev este judecătorul suprem al Ucrainei de la 1 decembrie 2021.