Cel puţin 11 morţi în Gaza în urma loviturilor israeliene, tancurile pătrund şi mai mult în Rafah

Ala Găină

Două lovituri aeriene israeliene care au vizat aprovizionarea cu ajutoare au ucis luni cel puţin 11 palestinieni în Gaza, au declarat medicii, în timp ce tancurile israeliene au pătruns mai adânc în Rafah, în sud, şi au luptat pentru a se întoarce în zonele din nord pe care le supuseseră deja cu luni în urmă, relatează Reuters.

Un atac asupra unui centru de distribuţie a alimentelor din oraşul Gaza, în apropierea taberei istorice de refugiaţi Shati, a ucis trei persoane. Un altul, în apropierea oraşului Bani Suhaila din sudul Fâşiei Gaza, a ucis cel puţin opt persoane, inclusiv paznici care însoţeau camioanele cu ajutoare, au declarat medicii. Israelul nu a făcut niciun comentariu imediat, negând că ar fi atacat eforturile de ajutorare şi acuzând militanţii că fac rău civililor acţionând printre ei.

Peste noapte, un atac aerian israelian asupra unei clinici medicale din oraşul Gaza l-a ucis pe directorul Departamentului de ambulanţă şi urgenţă din Gaza, a declarat Ministerul Sănătăţii din enclavă. Armata israeliană a declarat că atacul a ucis un comandant armat de rang înalt al Hamas.

Ministerul Sănătăţii a declarat că uciderea lui Hani al-Jaafarawi a ridicat la 500 numărul personalului medical ucis de focurile israeliene începând cu 7 octombrie. Cel puţin alte 300 de persoane au fost reţinute până în prezent. Într-o declaraţie, armata israeliană a afirmat că atacul l-a vizat pe Mohammad Salah, pe care l-a considerat responsabil de dezvoltarea armamentului Hamas.