Cel puțin 7 persoane au decedat după un atac rusesc cu rachete asupra Kievului și altor orașe. Un spital pentru copii a fost distrus

Ala Găină

Cel puțin 7 persoane au decedat și alte 9 au fost rănite în urma unui atac cu rachete al rușilor la Kiev, asupra clădirii Spitalului Național de Copii Specializat „Ohmatdyt”. Atacul a avut loc în dimineața zilei de astăzi, 8 iulie, anunță pravda.com.ua. Atacuri au avut loc și la Dnipro, în care s-a anunțat despre 10 morți și peste 30 de răniți.

Rusia a lansat din nou un atac „masiv” cu rachete asupra Ucrainei, a spus Zelenski.

„Diferite orașe – Kiev, Dnipro, Krivoi Rog, Sloviansk, Kramatorsk. Peste 40 de rachete de diferite tipuri. Blocuri de apartamente, infrastructuri și un spital pentru copii au suferit daune”, a scris președintele ucrainean pe X.

„Toate serviciile (de intervenție) sunt implicate pentru a salva câți mai mulți oameni. Iar lumea întreagă trebuie să-și folosească toată hotărârea pentru a pune capăt loviturilor rusești. Ceea ce aduce Putin este moarte. Doar împreună putem realiza o pace reală și siguranță”, a mai spus Zelenski.

Atacul rusesc cu rachete de dimineață a ucis cinci oameni și a rănit cel puțin nouă, potrivit informațiilor preliminare ale autorităților locale, transmite Reuters.

De asemenea, au fost ucise 10 persoane și rănite alte 31 în Krivoi Rog și cel puțin 3 oameni au murit în Pokrovsk.