De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 11 ore

Staţia de electricitate care va deveni centru de producere a energiei electrice

Cernobîl va deveni centru de producere a energiei electrice

Silvia Plop

Zona nelocuibilă, se va schimba în viitor datorită investitorilor, inclusiv din Germania sau China. Prin finanţarea cu miliarde de dolari aceştia doresc să transforme locul într-o "fabrică de energie solară". Zona va fi preluată de investitori, două companii chineze doresc să doneze un miliard de dolari pentru realizarea proiectului în următorii doi ani. Un subsidiar al companiei chineze Golden Concord Holdings va instala panouri solare în zonă, anul acesta.  Panourile vor avea o capacitate de un gigawatt.

O altă companie va instala panouri solare cu o capacitate de 500 de megawatți. Per total, panourile solare vor genera energie electrică pentru 750.000 de case, informează IFL Science. Obiectivul acestui plan este de a crea o antiteză între cataclismul nuclear şi o nouă formă de energie regenerabile. În principiu, în zonă, terenul este foarte ieftin, iar alte forme de dezvoltare a zonei nu există din cauza nivelului crescut de radiaţii, scrie descopera.ro.

Un „sarcofag” imens a fost amplasat deasuprea reactorului pentru a proteja zona de viitoarele scurgeri de radiaţii. Momentan nu este cunoscut modul în care se vor proteja angajaţii care vor instala panourile.