De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum o oră

sursa foto:goolge.com

Charlie Hebdo// O caricatură originală despre prăbușirea avionului Tu-154: „Vești proaste …Putin nu a fost înăuntru”

Vasile Cojocari

Tema prăbușirii avionului rusesc a fost redată printr-o serie de caricaturi una mai originala decât cealaltă:  într-unul din desene apar membrii corului Armatei Roșii, toți morți, care fac solfegii „aaaaa”, și sub care scrie: „repertoriul corului s-a extins”. În altă caricatură, arată avionul în cădere, cu comentariul „păcat ca la bordul aernovaei nu era și Vladimir Putin”. Un alt desen comentează, sarcastic, că acum „după catastrofă, corul Armatei Roșii va cuceri un nou public”.

Kremlinul a reacționat foarte dur condamnând desenele francezilor de la Charlie Hebdo, declarând că nu cunosc limitele decenței și o pierdere a demnității umane.

Purtătorul de cuvânt al ministerul rus de Externe, Igor Konașenkov, a descris caricaturile drept „excremente pe hârtie”. „Nu vom da nicio atenție acestor mizerii, care sunt umilitoare pentri o persoană normală”, a spus oficialul rus, amintind că la începutul lui 2015 rușii își făceau selfie-uri cu tricouri pe care scria  „Je suis Charlie”, în semn de solidaritate cu oamenii din redacția revistei, uciși într-un atac armat pe 7 ianuarie 2015. 

Reamintim că publicația satirică nu este la primul scandal. Anterior, aceștia au distribuit materiale similare pe tema altor tragedii de proporții mari cum ar fi: seismul din Amatrice, care a ucis zeci de oameni sau după tragedia aviatică din Sinai, din noiembrie 2015, în care, de asemenea, a fost implicată o aeronavă rusă și în care au murit peste 200 de oameni.

Caricatură

Caricatură