f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

COVID Israel

Chiar dacă oamenii se vaccinează deja cu a patra doză, Israelul raportează un nou număr record de infectări cu COVID-19

10-01-2022 18:02

Israelul a raportat luni un nou număr record de infectări cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Potrivit Ministerului Sănătății, au fost înregistrate 21.501 de cazuri noi de îmbolnăvire, comparativ cu aproximativ 11.000 de cazuri zilnice raportate în perioada de vârf a celui de-al patrulea val de coronavirus din toamna anului trecut.

Numărul real de infectări este probabil mult mai mare, în condițiile în care Israelul a relaxat săptămâna trecută măsurile privind testarea. În prezent, doar grupurile cu risc ridicat și persoanele cu vârsta peste 60 de ani trebuie să facă un test PCR după intrarea în contact cu o persoană infectată cu COVID-19, în timp ce un test rapid antigen este suficient pentru toți ceilalți.

Premierul Naftali Bennett a avertizat duminică pe Facebook că în timpul acestui ultim val de coronavirus numărul de israelieni infectați cu COVID-19 va ajunge între 2 și 4 milioane. Aproximativ 61% din populația de 9,4 milioane a Israelului a fost vaccinată cu schema completă, conform cifrelor ministerului, în timp ce circa 320.000 de persoane au primit deja o a patra doză de vaccin.