Colonel rus, ucis de trupele ucrainene în apropiere de Harkov

Redacția Liber TV

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat, marți, că trupele ucrainene de lângă Harkiv l-au lichidat pe colonelul rus Denis Kurilo, comandantul Brigăzii 200 de infanterie motorizată din armata Federației Ruse.

„În luptele de lângă Harkiv, Brigada 200 de infanterie motorizată a inamicului a pierdut două grupuri tactice la nivel de batalio și pe însuși comandantul brigăzii, colonelul Denis Kurilo. Numai Brigada 200 a pierdut peste 1.500 de militari”, a precizat armata ucraineană.

Marți, 29 martie 2022, este a 34-a zi de invazie a Rusiei în Ucraina. Ofensiva Rusiei în Ucraina pare să se concentreze, în ultimele zile, pe depozitele de combustibil din apropierea Kievului. Cel puțin 10 astfel de facilități au fost bombardate. Cel mai recent – depozitul de combustibil din Rivne, după cum a anunțat guvernatorul regiunii. Iar armata rusă vorbește despre alte două depozite bombardate în regiunea Jîtomîr. Trupele Moscovei sunt blocate în mai multe părți ale Ucrainei și nu înregistrează un avans notabil, spune un oficial american din domeniul apărării