f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

David Sassoli

David Sassoli, președintele Parlamentului European, a murit într-un spital din Italia

11-01-2022 14:25

David Sassoli, președintele Parlamentului European, a murit astăzi în Italia, la vârsta de 65 de ani. Acesta era spitalizat în Italia din 26 decembrie, din cauza unor complicaţii grave cauzată de o disfuncție a sistemului imunitar.

Este pentru prima dată în istoria Parlamentului European când un preşedinte în exerciţiu a murit. În conformitate cu Regulamentul de procedură al Parlamentului, primul vicepreşedinte trebuie să exercite funcţia de preşedinte până la alegerea unui succesor. În acest caz, prim-vicepreşedintele este Roberta Metsola din partea Partidului Popular European (PPE) din Malta.

Social-democratul italian se afla în ultima săptămână a mandatului său, în condiţiile în care marţea viitoare Parlamentul (n. r. 18 ianuarie 2022) va alege un nou preşedinte, întrucât a ajuns la jumătatea acestei legislaturi (2019-2024).

Politicianul italian şi european, David Maria Sassoli, s-a născut la 30 mai 1956, la Florenţa, în Toscana, Italia.