Donald Trump a fost găsit vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare. Este primul președinte condamnat din istoria SUA

Ala Găină

Donald Trump a devenit primul președinte condamnat din istoria Statelor Unite. Cei 12 jurați l-au găsit vinovat pentru toate cele 34 capete de acuzare. Au căzut de acord că a falsificat documente contabile pentru a ascunde plăți ilegale către starleta de filme pentru adulți Stormy Daniels.

Sentința va fi anunțată de judecător pe 11 iulie. Până atunci, Trump rămâne în libertate.

Teoretic, magnatul riscă o pedeapsă de până la patru ani de închisoare sau amendă penală.

A fost un proces aranjat de un judecător conflictual, corupt. A fost un proces aranjat, o rușine! Verdictul real va fi dat pe 5 noiembrie de poporul american”, a declarat Donald Trump.

Simpatizanții democrați au aplaudat când a fost afișat verdictul de vinovăție al lui Trump.

Jurații – cinci femei și șapte bărbați – au avut nevoie de 11 ore, împărțite pe două zile, pentru a decide soarta fostului președinte, care încă speră să revină la Casa Albă.

Există o singură modalitate de a-l ține pe Donald Trump departe de Biroul Oval: La urnele de vot”, a scris pe platforma X, președintele Joe Biden, la scurt timp după pronunțarea verdictului.

Miliardarul a fost prins că a vrut să ascundă o plată de 130.000 de dolari către actriţa de filme pentru adulti Stormy Daniels, pentru a evita un scandal sexual, la finele campaniei prezidenţiale din 2016.

Sunt nevinovat. E mâna administrației Biden. Vom continua să luptăm. Vom lupta până la capăt și vom câștiga, pentru că țara noastră s-a dus pe apa sâmbetei„, a mai spus Trump.

Acum toate privirile sunt îndreptate spre judecător. Depinde de el să transforme verdictul de vinovăție într-o sentință.

Acesta este doar primul proces dintre cele patru care îl vizează pe Donald Trump. Este puțin probabil ca celelalte procese – legate de documentele secrete descoperite în reședința sa din Florida sau de asaltul asupra Capitolului – să ajungă în sala de judecată înainte de alegerile prezidențiale din 5 noiembrie.