După 15 ore de ședință, PNL și PSD au rupt alianța la București și vor merge cu candidați separați

Ala Găină

După 15 ore de ședință a Coaliției PSD-PNL și 5 ore de ședință a acestora cu medicul Cătălin Cirstoiu, candidatul pentru București a plecat din Palatul Victoria. Acesta le-ar fi spus lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă că își pune mandatul pe masă și le-a cerut să îl anunțe și pe el când vor lua o decizie în privința candidaturii sale. După ora 1:00, liderii Coaliției au decis să meargă la Primăria Capitalei cu candidaturi separate din partea fiecărui partid.

După o ședință maraton, Coaliția a decis să meargă cu candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD și Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide. Cei doi candidați nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă pe soluții pentru București. Candidații pe sectoare rămân comuni, la fel și listele de consilii locale. Este o situație similară cu deciziile luate pentru Bacău și Brașov.

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri că mandatul său este pe masa coaliţiei şi a remarcat că a fost „cam singur în precampania asta”. „Aş fi nebun să merg într-o luptă fără sprijin, normal”, a spus el, întrebat dacă s-ar retrage dacă liderii coaliţiei îi cer acest lucru.

Coaliţia PSD-PNL s-a reunit, luni, la ora 10.00, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea sa. Luni, medicul ar fi trebuit să îşi depună oficial candidatura.

La începerea discuţiilor, liberalii luau în calcul să meargă cu un candidat propriu la Primăria Capitalei, în cazul în care Cîrstoiu nu mai candida, în timp ce PSD insista asupra ideii ca şi la Capitală cele două partide să vină cu un candidat comun, membru de partid.
La rândul său, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat încă de vineri, în conferinţa de presă în care a răspunsul acuzaţiilor de incompatibilitate, că mandatul său este pe masa coaliţiei şi a remarcat că a fost ”cam singur în precampania asta”. ”Aş fi nebun să merg într-o luptă fără sprijin, normal”, a afirmat el, întrebat dacă s-ar retrage dacă liderii coaliţiei îi cer acest lucru.

Cătălin Cîrstoiu a fost anunţat oficial candidat din partea PSD-PNL la Primăria Generală în 20 martie. Cel mai recent sondaj îl plasa pe poziţia a treia, după Nicuşor Dan şi Cristian Popescu Piedone.