Eliberarea așezărilor din regiunile Harkov și Donețk continuă! Armata ucraineană se apropie de granița cu Rusia

Redacția Liber TV

Eliberarea așezărilor din regiunile Harkov și Donețk continuă. Armata ucraineană susține că a forțat rușii să părăsească peste 20 de orașe și sate în ultimele 24 de ore, în timp ce militarii trimiși de Moscova să invadeze țara fug în zonele ocupate din Donbas sau în Rusia, potrivit Statului Major al Armatei din Ucraina.

Armata ucraineană a preciza că rușii își concentrează focul pe controlul regiunii Donețk, „menținând teritoriile capturate temporar și perturbând ofensiva trupelor noastre în anumite direcții”.

În zona Herson, Ucraina spune că rușii au suferit pierderi grele și ”refuză masiv să se întoarcă în zona de luptă”, susține armata ucraineană.

La rândul său, armata rusă a anunțat luni pe Telegram că a „provocat înfrângerea” trupelor ucrainene din mai multe așezări din regiunea Harkov. Peste 250 de soldați ucraineni au fost uciși, a precizat Ministerul rus al apărării.

Rușii lasă în urmă cantități impresionante de armament, pe care trupele ucrainene spun că îl vor folosi împotriva inamicului.