Eroii de la Azovstal, printre care comandanți din regimentul Azov, au fost eliberați în schimbul oligarhului Victor Medvedchuk

Ala Găină

Autoritățile ucrainene l-au schimbat pe politicianul prorus apropiat al Kremlinului Victor Medvedchuk, poreclit și „prințului întunecat al politicii ucrainene”, reținut în Ucraina de luni de zile, cu peste 200 de prizonieri ucraineni, inclusiv comandanți ai batalionului Azov, și de alte naționalități. care erau în mâinile ruşilor.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că acesta este cel mai mare schimb de până acum și că reprezintă cu ”siguranță o victorie” pentru Ucraina.

 

În cadrul schimbului de prizonieri dintre Ucraina și Rusia, 215 dintre soldații noștri au fost returnați, printre care 108 soldați ai batalionul Azov, dar și ofițeri din cadrul Serviciului de Pază a Frontierei, Forțelor Terestre, poliției, Marinei, Serviciului de Securitate, Serviciului de Stat pentru Transporturi și Serviciului Vamal de Stat.

 

Acesta este cel mai mare schimb de prizonieri de la începutl războiului, în timpul căruia politicianul ucrainean prorus Victor Medvedchuk și 55 de soldați ruși au fost eliberați, cu toată că în luna mai purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spunea că un amenea schimb este puțin probabil pentru că politicianul este ”cetățean ucrainean, nu este soldat și nu are nicio legătură cu Rusia”, relata în luna mai agenția rusă de presă TASS.

Schimbul de prizonieri a avut loc în regiunea Cernihiv.