Exit-poll: Nicușor Dan câștigă Primăria București

Adrian Sirbu

Potrivit rezultatelor parţiale prezentate de CURS-Avangarde în exit-poll-ul pentru alegerile locale din Bucureşti, Nicușor Dan i-a învins pe Gabriela Firea și Cristian Popescu Piedone şi a câștigat Primăria București  pentru a doua oară. Primele rezultate exit-poll arată un scor de 45% pentru actualul primar, în timp ce candidaţii PSD şi PPUSL au obţinut 24%, respectiv 13%. Candidatul PNL, Sebastian Burduja a obţinut 10%.

Consiliul General al Bucureștiului: ADU (Alianţa Dreapta Unită) 30%, PSD 28%, PNL 12%, AUR 10%, PUSL 7%, Reper 6%, SOS 4%.

Pentru alegerile locale din 2024, din Bucureşti, favoriti au fost patru candidați. Nicuşor Dan, actualul primar, Gabriela Firea – fost primar general al Capitalei, Cristian Popescu Piedone – actual primar în Sectorul 5 al Capitalei şi Sebastian Burduja, singurul dintre candidaţi care n-a mai ocupat o funcţie în administraţia Bucureştiului.

Ultimele sondaje l-au dat favorit pe Nicuşor Dan, actualul primar al Bucureştiului, drept principalul favorit pentru a câştiga alegerile locale 2024. Cristian Popescu Piedone, primarul de la Sectorul 5, a fost creditat cu şansa a doua. Gabriela Firea, intrată în cursă pe ultima sută de metri, a fost poziţionată pe locul 3, în timp ce Sebastian Burduja a fost cotat cu a patra şansă.