(FOTO) Cel puțin 5 persoane au murit după ce Rusia a atacat un bloc rezidențial din Harkov

Ala Găină

Cel puțin cinci persoane au murit şi 16 au fost rănite în lovituri ruseşti în oraşul Harkov (nord-est), al doilea ca mărime din Ucraina, a anunţat vineri guvernatorul regiunii, Oleg Sinegubov, relatează AFP.

„Inamicul a recurs din nou la tactica dublei lovituri, în timp ce medicii, salvatorii şi forţele de ordine erau deja la faţa locului”, a adăugat Sinegubov, afirmând că printre răniţi se numără şi un medic urgentist.

Potrivit primelor elemente, două rachete S-300 au fost lansate asupra cartierului Novobavarski, vizând „exclusiv infrastructura civilă”, a precizat guvernatorul.

Acest atac vine după bombardarea, pe 25 mai, a unui hipermarket din Harkov care a făcut 19 morţi. Harkov este ţinta aproape zilnică a bombardamentelor care vin în principal de pe teritoriul rus.

La începutul lui mai, Rusia a lansat o ofensivă în regiune şi câştigă teren în faţa unei armate ucrainene aflate în dificultate.

Preşedintele american, Joe Biden, care a refuzat să facă acest lucru până în prezent, a dat undă verde Ucrainei să lovească ţinte pe teritoriul rusesc, în regiunea Harkov, în anumite condiţii, a indicat joi un responsabil american.

Acest responsabil, sub protecţia anonimatului, a adăugat că Statele Unite continuă să se opună atacurilor ucrainene în adâncimea teritoriului rus.