(FOTO) Rusia a atacat azi-noapte Kievul și alte orașe cu 26 de rachete, ar fi fost doborâte 13

Adrian Sirbu

Rusia a lansat în primele ore ale zilei de joi noi atacuri cu rachete asupra Kievului și a altor orașe din Ucraina. Primarul capitalei, Vitali Klitschko, le-a cerut cetățenilor să rămână în adăposturi, au fost auzite mai multe explozii în Kiev, potrivit Reuters. Au fost auzite explozii și în Liov, un oraș mare aflat aproape de granița Ucrainei cu Polonia. Au fost anunțate alerte aeriene în toată Ucraina.

Potrivit autorităților au fost lovite instalații de infrastructură, clădiri de locuit și comerciale și au fost răniți cel puțin șase oameni în diferite părți ale țării. Forțele rusești au atacat șapte regiuni ucrainene, inclusiv capitala Kiev și orașele Dnipro, Zaporojie și Liov, potrivit armatei ucrainene.

„Un alt atac cu rachete asupra Ucrainei. Inamicul a vizat în special Kievul”, a declarat Serhiy Popko, șeful administrației militare din Kiev, adăugând că rachetele s-au apropiat de capitală din direcții diferite. Popko a precizat că apărarea aeriană a doborât toate rachetele care se apropiau de capitală și că nu s-au înregistrat pagube majore sau victime în Kiev.

În orașul Liov, în vestul țării, în apropiere de granița Ucrainei cu Polonia, a fost lovită o instalație de infrastructură, a declarat guvernatorul regional Maksym Kozytskyi. El a precizat că două persoane au fost rănite în urma atacului. De asemenea, au fost avariate case rezidențiale și mașini private.

Infrastructura a fost lovită, de asemenea, în regiunea Hmelnîțkăi din vest și în orașul Zaporojie din sud-est, au declarat oficialii regionali. Patru persoane au fost rănite, iar o școală și un magazin au fost, de asemenea, avariate în Zaporojie, au declarat autoritățile orașului.