(FOTO) Rusia a atacat cu drone Odesa: Trei oameni au fost uciși

Adrian Sirbu

Trei oameni au fost uciși vineri dimineață în portul ucrainean Odesa, în urma unui atac cu drone lansat de Rusia, care a vizat mai multe regiuni ucrainene.

Armata ucraineană a anunțat vineri dimineață că Rusia a lansat 31 de drone asupra mai multor regiuni ale Ucrainei în cursul nopții, iar apărarea aeriană a distrus 23 dintre ele.

O dronă rusă a lovit o zonă comercială din portul ucrainean Odesa, la Marea Neagră, și a ucis trei oameni, potrivit autorităților ucrainene.

Guvernatorul regional Oleh Kiper a declarat că pompierii au recuperat trei cadavre de sub dărâmături.

Armata ucraineană a precizat că în atac au fost folosite și rachete, dar nu au reușit să atingă vreo țintă.

Un blogger militar rus a spus că, la Odesa, forțele rusești au reușit să lovească un depozit în care se aflau drone maritime fără pilot Magura V5, cu care Ucraina a reușit în ultima perioadă să distrugă mai multe nave rusești. Informația nu a putut fi confirmată independent.

În oraşul Dnipro (centru), o dronă rusească a lovit o clădire de apartamente cu mai multe etaje, rănind opt persoane, a declarat guvernatorul regional.

Căutările au durat toată noaptea, a indicat Serhi Lîsak, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk (centru-est), într-o postare pe Telegram, în care a descris o „noapte de groază”, în timp ce echipele de salvare încercau să caute persoane „printre dărâmăturile unei clădiri grav avariate”, cu apartamente „complet distruse”, notează AFP. Sub dărâmături s-ar putea afla încă locatari, a spus el.

Într-un interviu pentru presa de stat rusă, fostul președinte Dmitri Medvedev a declarat joi că trupele rusești vor avansa și mai mult în Ucraina, în urma victoriei de la Avdiivka, și că ar urma să cucerească și orașul Odesa.