(FOTO) Rusia a atacat Kievul și Harkovul cu rachete. Cel puțin 5 persoane au murit și peste 40 de răniți

Ala Găină

Cel puțin cinci persoane au fost ucise în atacul masiv cu rachete rusești asupra Ucrainei de marți dimineață, potrivit declarațiilor oficiale. Mai multe persoane au fost rănite în Kiev și Harkov, unde au fost avariate clădiri rezidențiale și o conductă de gaz.

Șapte persoane au fost rănite în cartierele Solomianskyi și Sviatoshynskyi din capitală, a spus primarul acesteia, Vitali Klitschko, pe Telegram, adăugând că mai multe apartamente au fost cuprinse de incendii în urma atacului.

Între timp, Serghei Lavrov a luat cuvântul la o reuniune a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite convocată de Rusia și a dat vina pe Occident pentru lipsa discuțiilor de pace, susținând că Rusia a fost întotdeauna „pregătită pentru negocieri”.

Lavrov a precizat, însă, că Rusia este interesată doar de negocieri care au ca rezultat înlăturarea actualului guvern ucrainean de la putere, confirmând faptul că Moscova încă urmărește în mod oficial o schimbare de regim în Ucraina. El a continuat să nege independența și suveranitatea Ucrainei, afirmând că poporul ucrainean nu are niciun interes într-un război cu Rusia și că Occidentul a împins Ucraina să continue conflictul.