(FOTO) Un spital de oncologie din Nikolaev, bombardat de ruşi: „Doar un nebun îi poate ataca pe cei slabi”

Redacția Liber TV

Trupele ruse au bombardat un spital regional de oncologie din oraşul Nikolaev, sudul Ucrainei. Anunțul a fost făcut de directorul Autorităţii Regionale de Sănătate a oraşului, Maksym Beznosenko.

Potrivit acestuia, un spital care oferă asistență pacienților bolnavi de cancer din toată regiunea Nikolaev a fost atacat.

„Doar un nebun îi poate ataca pe cei slabi. Acei oameni slabi sunt pacienţii noştri. Chiar acum, aceşti monştri au bombardat spitalul de oncologie. Un spital care oferă îngrijiri pacienţilor bolnavi de cancer din toată regiunea Nikolaev. Dacă ura împotriva inamicului se uneşte – suntem deja cea mai unită naţiune din lume. Dacă Rusia vede pacienţii bolnavi de cancer ca pe un adversar egal care reprezintă o ameninţare – nu este doar bolnavă, ci se află deja în agonie. Şi acesta este singurul lucru asta ne poate înveseli în astfel de circumstanţe”, a spus acesta.

Potrivit lui Beznosenko, atacul nu a provocat pagube semnificative. „Continuăm să muncim”, a mai spus el.

Rusia a continuat peste noapte bombardamentele la Kiev și Jîtomîr în nord, dar și la Nikolaev în sud, în timp ce Odessa se pregătește pentru un atac amfibie.